Néhány ok, miért babakocsikázzon a férfi

2016. augusztus 07. 20:25 - Ficza J.

Apuka, fogd magad és kelj útra a babakocsival! Persze baba is legyen benne. Lehetőleg a sajátod. A lényeg, hogy sétálj magad is a gyerekkel, mert mindenkinek ez a legjobb. Miért?

Pihenhet a párod

Ha a baba is engedi, elég hosszú kört is megtehetsz egy szuszra, ez az idő pedig remek alkalom arra, hogy pihenjen az anyuka. Ő a nap nagy részében egyébként is a kicsivel van, megérdemli, hogy egy időre levedd a válláról a terhet és engedd, hogy kiengedje a gőzt.

baba_seta1.jpg

Fotó: Ficza János

Törődsz a gyerekeddel

A következő és legfontosabb indok, hogy jót teszel ezzel a gyermekednek. Fontos, hogy évszaktól függetlenül naponta sétáljatok. Ha napközben dolgozol, használd ki a kellemes nyári estéket, hiszen ilyenkor 8-ig vagy akár tovább is simán kint lehet maradni a babakocsival. Ha a munkád vagy az időd hétközben nem engedi, akkor legalább a hétvégéken áldozz rá néhány órát és indulj hosszú sétákra a babakocsit tolva. Hidd el a párod is örülni fog!

Jót tesz az egészségednek

Hiába sportolok hetente többször, a rendszeres sétától elszoktam. Szinte elfelejtettem, hogy kamaszkoromban mindenhova gyalog jártam és mindez mekkora szabadságot adott nekem. Az BKV és MÁV szolgáltatásait teljes mértékben kihasznált diákévek után viszont megfogadtam, hogyha egyszer saját autóm lesz, mindig azzal fogok járni és vesztemre ezt be is tartom immáron hosszú évek óta. Ezidő alatt teljesen elfelejtettem, hogy egy üdítő séta mennyire megfizethetetlen. Ez a testmozgás ráadásul ingyenes. Hajlamosak vagyunk pénzt adni 1 óra kardiózásért, miközben a konditerembe autóval megyünk. Egy néhány órás intenzív séta viszont olyan jól átmozgatja a testedet, hogy a végén elönt a kellemes bizsergés.

Jót tesz a lelkednek

A hosszú séták lehetővé teszik, hogy kicsit kiszellőztesd a fejed, megszabadulj a munkád minden gondjától és – hát valljuk be – az otthoni hangzavartól is. Persze ehhez kell egy olyan baba, amelyik édesdeden alszik, amíg te városszerte tologatod. Az ilyen percek/órák kíváló alkalmak arra, hogy ötletelj, gondolkozz, esetleg egy padon megpihenve olvass vagy csak simán kikapcsolj és élvezd A PILLANATOT.

Megismered a környéket

Bár már kisvárosban lakom, ez a nagyvárosi életre is érvényes. Autóval elsuhanva észre sem veszed a részleteket és azt, hogy mennyi érdekességet rejtenek a környékbeli utcák, házak, üzletek. Próbáld ki, meg fogsz lepődni. Én például 6 év után most vettem csak észre, hogy a lakásunktól néhány száz méterre egy rejtett kis söröző található. Hát nem csodás?

Meglágyítod a nők szívét

Nem azt mondom, hogy ér babakocsival csajozni, de azt sem, hogy nem érdemes élvezni séta közben a pillanatot, amikor a meglágyult szívek és összeszorult méhek egy egyszerre elismerő és olvadó tekintetet generálnak feléd. Egy apuka a babakocsival kimaxolja a nőknél a cukiságfaktort és garantálom, hogy mindenki imádni fog a kamaszlányoktól kezdve egészen a nagymamákig. Sokáig azt hittem, hogy városi legenda, de ezennel lerántom a leplet: TÉNYLEG MŰKÖDIK!

+ 1 trükk: Ha ügyes vagy, összekötheted egy baráti összejövetellel

Nem kell hozzá más, csupán 1 vagy több jóbarát, fejenként egy-egy sör, nem több, mert felelősségteljes férfiak vagytok (a mai babakocsikhoz sok esetben pohártartó is dukál, namármost a nőknek nem kell tudniuk, hogy a take away kávé vagy ásványvíz helyett sör is elfér benne), és a bárban üldögélés helyett sétálva is eldumálhattok. Ne felejtsd el, ha többen sétáltatjátok a babát, még nagyobb sztárok lesztek a parkokban és tereken a hölgyek körében.

babaseta2.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apu-kalipszis.blog.hu/api/trackback/id/tr909461642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása