11 ajándék, amivel meglepheted a párodat Anyák napján

2018. május 02. 16:21 - Ficza J.

A legtöbb férfi enyhén beszédül, amikor a nyakába zuhannak az évközi ünnepek, mint a Valentin nap vagy az eheti Anyák napja. Tipikusan azok az események ezek, amikkel nem tudunk mit kezdeni. Vennénk is valamit, de kong a fejünk az ürességtől ajándékügyben. Csoki és virág, jó öreg trükk, de már mindenki unja...

apu-kalipszis_blog-anyak_napja_ajandek_otletek.jpg

Photo by freestocks.org on Unsplash

Nem vagyok egy nagy ajándékmester, épp elég para már az is, hogy évente egyszer magam kell megoldanom a feleségem születésnapi ajándékát. A karácsony nálunk többnyire közös egyeztetés alapján működik, így azt még csak-csak megúszom, de ha mégis beugrik valami egyedi és frappáns ötlet, újra azon parázok, hogy azt nem kéne-e mégis a Claudi nyári szülinapjára tartogatnom. Örök körforgás ez és harc az idegekkel.

Idén már másodszor a feleségem is ünnepelt lesz május első vasárnapján, úgyhogy az édesanyám mellé beesett plusz egy fő, jaj nekem. Így tehát úgy döntöttem, hogy ezúttal előrelátó és ravasz leszek. Megkérdeztem hát Claudit, hogy ugyan szerinte mivel lephetné meg egy magamfajta férfi a gyerekei anyját ezen a szent ünnepen. Egyrészt azért, hogy a blogomon közölve segítsem a férfitársaimat, másrészt nem titkoltan azért, hogy a blog álcája mögé bújva magam is ötleteket lopjak.

A recept pedig egyszerű: nem kell vennem igazából semmit,

elég, ha egy különleges napot varázsolok a páromnak.

Hah, könnyű azt mondani!

Aztán azt is megértettem, hogy némi apróságot venni azért mégsem árt, ha biztosra akar menni az ember.

Mit meg nem tettem volna, hogy ezt a listát ne nekem kelljen elkészítenem, hanem én legyek az a kétségbeesett és szerencsés fickó, aki az utolsó pillanatban ötletek után kutatva rátalál erre a titkos válaszra a neten.

De magamra vállaltam, úgyhogy íme néhány tipp, amivel meglepheted a párodat Anyák napján.

Khm, szívesen!

1. Reggeli az ágyban

Ha így ébreszted a párodat, garantált a siker! Ne felejtsd, hogy a gyerekek is segíthetnek.

2. Egy nyugodt nap

Készíts habos fürdőt a kedvenc könyvével, vagy vesd meg az ágyat és húzd le a redőnyt, majd fogd a gyerekeket és vidd el őket néhány órára, hogy anya egy kicsit pihenhessen.

3. Családi kiruccanás

Nincs is jobb egy közös pikniknél a parkban vagy egy tóparton, persze ha az idő is engedi. Esetleg menjetek el kirándulni egy olyan helyre, ahová régen szerettetek volna közösen elmenni, de nem jutott rá idő.

4. Vasárnapi ebéd

Főzz ebédet a családnak, vedd meg te a hozzávalókat és a konyhát is rakd rendbe. Persze, ha elég nagyok a gyerekek, itt is bevonhatod őket.

5. Cserepes virág

A szép virág mindig örökzöld ajándék, de ha ezúttal mást szeretnél, akkor a „halott virág” helyett vegyél élőt. Ja, és lehetőleg ne legyen kaktusz!

6. Dekoráció

Vegyél olyan dolgot a gyereknek, aminek a legjobban anya örül. Például egy kézzel készített fali dekorációt a gyerekszoba falára, amit a párod talán maga nem venne meg, de nagyon vágyik rá.

7. Kozmetika

A Lush mindig beválik, ezt saját tapasztalatból tudom. Minőségi és modern cucc, és az sem gond, ha olyan analfabéta vagy a témában mint én, az eladó hölgyek ugyanis minden boltban nagyon segítőkészek.

8. Családi fotóalbum

Gyűjtsd össze a legjobb képeket és készíts fotóalbumot. Vagy válassz ki egy nagy kedvencet, nyomtasd ki és tedd egy szép keretbe.

9. Spa

Egy masszázs vagy szauna csodákra képes, és ezt ketten is abszolválhatjátok vasárnap délután. Ha költséghatékony megoldást választanál, akkor Te magad masszírozd meg őt. Ki tudja, mit hoz a folytatás...

10. Randi kettesben

Gondoskodj a gyerekek felügyeletéről és vidd el őt vacsorázni, moziba vagy színházba. Attól még nem lesztek rossz szülők, ha jut időtök magatokra is.

11. Vesd be a legkisebbeket 

A gyerek vagy gyerekek által készített ajándék (egy rajz, egy képeslap stb.) nyerő ötlet! Szem nem marad szárazon, te pedig learathatod a babérokat.

Ha tetszett a bejegyzés és még többet olvasnál a modern apaságról, kövess a Facebookon vagy az Instagramon, illetve nézd meg a videóimat a Youtube-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apu-kalipszis.blog.hu/api/trackback/id/tr7813885188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása